Om Subrosa

Entrén, välkomna in till SubRosa! Entrén, välkomna in till SubRosa!

SubRosa är nog landets kanske minsta och förtroligaste kulturhus. Här kan du uppleva kultur i olika former; musik, film, teater, konst, litteratur, föreläsningar, zenmeditation. Sedan våren 2019 består verksamheten mest av utställningar; Galleri SubRosa har första halvåret visat fotoutställningar av Otto von Friesen och Nils-Åke Siversson.
Till hösten planeras en utställning på temat STILLEBEN med exempel på verk från äldre och nyare tid.

Gerlinde och Otto

1984 tog vi över den gamla bonde- skepparegården med rötter ner 1600-talet. Två år senare kunde vi flytta in i de upprustade husen. Gerlinde öppnade sin sjukgymnastikpraktik i segelmakeriet och fick 10 sekunder till jobbet. Barnen växte upp i den frihet som det gamla fiskeläget med Helsingborgs äldsta skola kunde erbjuda. Otto fick sin egen skrivarlya i det gamla höloftet ovanför häststallet.
Vi hade tagit på oss en stor börda med banklån på dryga miljonen och en ränta som ett tag närmade sig 10 procent. Men var är snön som föll i fjol, till slut var vi av med lånen. Barnen flyttade hemifrån. Gerlinde pensionerade sig. Vi rev väggar och inredde ett kulturhus i ordets egentliga bemärkelse. Du kan se vad vi har haft för oss genom sedan hösten 2012 genom att klicka på rubriken Arrangemang ovan.